Kelantan-answer Physics P1 P2-Trial SPM 2009

Please download to get full document.

View again

of 9
374 views
All materials on our website are shared by users. If you have any questions about copyright issues, please report us to resolve them. We are always happy to assist you.

Download

Document Related
Document Description
PEPERIKSAAN PERCUBAAN SPM KELANTAN 2009 PHYSICS PAPER 1 ANSWER 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 1 0 . D C D D C D B C B C 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 D B D B D B D C C B 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 C A B C D C A C C A 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 D C B D D A D C A A 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 B B D C B C A C C D PAPER 2 TRIAL KELANTAN 2009 FIZIK PAPER 2 PERATURAN PEMARKAHAN NO 1. (a) (b) (c) (d) 2. (a) MARKING CRITERIA QUESTION 1 mass Zero error 6g 24 g QUESTION 2 A temporary magnet
Document Share
Document Tags
Document Transcript
  PEPERIKSAAN PERCUBAAN SPM KELANTAN 2009PHYSICSPAPER 1ANSWER  1.D11D21C31D41B2.C12B22A32C42B3.D13D23B33B43D4.D14B24C34D44C5.C15D25D35D45B6.D16B26C36A46C7.B17D27A37D47A8.C18C28C38C48C9.B19C29C39A49C10.C20B30A40A50D  PAPER 2TRIAL KELANTAN 2009FIZIK PAPER 2PERATURAN PEMARKAHAN NOMARKING CRITERIAMARK SUB TOTALQUESTION 1 1. (a)mass 1(b)Zero error1(c)6 g1(d)24 g14 QUESTION 2 2. (a)A temporary magnet when there is a flow of electric current 1  (b) (i) 1(ii)South / S1(iii)Attracted to iron nail (electromagnet)1(c)Magnetic lifting machine / circuit breaker / electric bell / electricrelay / ticker timer / magnetic levitated train / electronic card/parking machine /tape recorder.15 QUESTION 3 3. (a)Net heat flow is zero / temperature is equal1(b)The initial temperature of cloth is lower than the body temperatureHeat energy is transferred until temperature is equal / no heat loss2(c)Heat energy, Q = m c θ = 0.3 (4200) ( 38 – 30 )= 10080 J (with unit)2(d)Decrease16 QUESTION 4 4. (a)X : Ammeter Y: Voltmeter 11(b) (i) Directly proportional1(ii) Ohm’s Law1(c) (i)Resistance1(ii)Constantan s.w.g 361(iii)Higher gradient 17 QUESTION 5 5 (a)Perpendicular force acting on a unit area/P(Pressure) = Force, F/ Area,A1(b) (i)Balloon B /diagram 5.2 is bigger 1(ii)Pressure of needle is higher/greater than finger/vice versa1(iii)The surface area of needle is smaller than finger/ vice versa1(iv)As the pressure increases, the surface area decreases/ pressure isinversely proportional to surface area.1(v)Pressure increase1(c)Pressure depends on force and surface Area // pressure1(d)The handle of the bag has large area to reduce the pressure on thehand/the edge of knife’s blade is small/the studs of football is small/skis have large area/ suitable item18 QUESTION 6  6. (a)Coherence sources have same frequency, same amplitude and in phase./same phase different1(b) (i)Superposition / 2 sources / constructive region / destructive region1(ii)(Diagram 6.1) – Light waves : transverse / electromagnetic waves(Diagram 6.2) – Sound waves: longitudinal / mechanical waves1(iii)When crests or troughs of both waves coincide,Maximum amplitude of waves produces / constructive interferenceoccur 118(iv)Interference1x = 12 mm = 2 mm6λ = axDλ = (0.25 x 10 -3     ) (2 x 10 -3     )3= 1.67 x 10 -7 m118 QUESTION 7 7(a) (i)Length increases/ longer1(ii)Elastic potential energy1(iii)Increase1(b)Extension ( 21-15 ) cm= 6 cm300g-------6 cm100g-------2 cm500g--------2 x 5 = 10 cmLength of spring = 15 + 10 = 25 cm3(c) (i)Parallel1(ii)Load is shared equally among the spring / can support higher load1(iii)Stiffer/harder1(iv)Spring constant is higher/greater/bigger /. Not easily broken / able tosupport higher weight110 QUESTION 8 8.(a) (i)As an automatic switch to switch on the second circuit1(ii) ã Relay coil will be an electromagnet ã attracts soft iron armature ã second circuit will be operated ( 2 max) 11(b) (i)LDR1(ii)The resistance of LDR is low when there is light // vice versa1(iii)At night, resistance Q is higher V Q higher > V  be of batteryI  b increase, I c increaseRelay is switch on3(c) (i)2   VTS000011101111
Search Related
We Need Your Support
Thank you for visiting our website and your interest in our free products and services. We are nonprofit website to share and download documents. To the running of this website, we need your help to support us.

Thanks to everyone for your continued support.

No, Thanks